architecture-small-home

Колоритен и пријатен студентски дом во Хонг-Конг

27 метри квадратни. На прв поглед звучи како безначаен простор со кој ништо нема да може направите.

AD-Inventive-Examples-Of-Furniture-Made-From-Car-Parts-18

Креативно рециклирање: Автомобилски делови во вашиот дом

Поврзаноста на некои луѓе со сопствените автомобили понекогаш знае да биде и подлабока од вообичаенo.

lazy-job-seeker-mistakes-300x199.jpg

Телесната неактивност го нарушува вашето здравје

Повеќечасовна телесна неактивност во текот на денот е поврзана со поголем ризик за дијабетес и срцеви заболувања дури и кај лица кои редовно вежбаат.

sugaralcohol-1000x500

Што се случува со нашето тело, ако еден месец не внесуваме шеќер и алкохол?

Сакате да знаете што се случува со нашето тело кога цел месец ќе престанеме да конзумираме шеќер и алкохол?

Top-Ancient-Towns-Phoenix-Photo-by-Edwin-Leung-740x492

Топ 10 најубави и помалку познати историски градови

Се чини дека помалите и помалку познати градови и села понекогаш можат повеќе да ве исполнат отколку патување во некоја позната метропола.

fix-clothes-shrunk-dryer_233343237050fd

Како да ја раширите облеката која се собрала од перење

Сигурно повеќе пати ви се случило да ја исперете облеката на погрешна температура и тоа да резултира со нејзино собирање?

12-1000x500

Facebank: стриповски банкноти

„Facebank“ е уметнички проект на фирентинскиот уметник Алесандро Рабати кој комбинира слики на врвните претставници на светската економија со јунаците од светот на стриповите.

20151005133322_1444045179_zena_recepti_650x380

Економична и брза домашна чоколада со лешници

Ви се јаде нешто благо и чоколадно, но не ви се троши премногу време во кујната? Рецептот кој ви го прикажуваме подолу е токму она што ви е потребно.