City-Of-Calgary

Кои се 10-те најчисти градови во светот?

Истражувањето кое го спроведе консултантската компанија Меркер Глобал, покажа дека најчист град на планетата е канадскиот град Калагари.

anagrama-conarte-library-interiors-monterrey-mexico-designboom-01-818x512

Геометриска библиотека во срцето на Мексико

Необичната читална се наоѓа во Мексико, а нејзина невообичаеност е геометрискиот облик на просторот исполнет со полици за книги и скалести седишта.

narandza-limun-nokti

Забрзајте го растот на ноктите со едноставен домашен раствор

Сакате да имате долги нокти но навистина бавно ви растат? Во текстот подолу ви нудиме рецепт кој ќе ви помогне да си ја остварите оваа желба.

AirPano_Cultura_Inquieta2-1000x500

Фотографии од птичја перспектива од кои ќе ви застане здивот

Ако некогаш сте сонувале да летате над градовите и природните убавини и од птичја перспектива да уживате во пределите под вас, на овие фасцинантни фотографии ќе можете да видите како Continue reading

dqwdqw1-1000x500

Руската полиција издаде 15 безбедносни знаци кои предупредуваат на опасностите од правењето селфи

Во последнава година повеќе луѓе загинале правејќи селфи отколку од напад од акули.