Happy tourist sightseeing city with map

Градови во кои ќе се чувствувате како дома

Познатиот магаин „Conde Nast Traveler“ спроведе анкета меѓу своите читатели за тоа кои градови кои ги посетиле до сега им оставиле „најпријателски“ впечаток.

3060fbc81d5e8405791a5dee063c1c3b

Фото на денот: Водопадот Стирлинг

Прекрасниот водопад Стирлинг, со висина од 155 метри кој се наоѓа во Нов Зеланд. Влијанието на водопадот е толку силно така што кога водата ќе падне таа создава спектакуларни линии. Continue reading

picmonkey-collage28-1000x500

Критички илустрации кои ја откриваат тажната вистина за современиот свет

Уметност не се само прекрасни пејзажи и магични портрети на луѓе – таа може да дејствува и како катализатор за промени.