bali-dancer-hindu_91463_990x742

Фото на денот: Фестивалска ноќ во Убид, Бали

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/08/bali-dancer-hindu_91463_990x742.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″][/vc_column][/vc_row]

struga

10 причини за да ја посетите Струга

Велат, „како Струга нема друга“, и навистина е така. Доколку летово пропуштивте барем еднаш да го посетите овој прекрасен македонски бисер, тогаш, сè уште не е предоцна да ја поправите Continue reading

yugolak

Со Yugo старо 26 години од северот до југот на САД

Со Yugo од 1989-та година, двајца Американци успеале да поминат пат од 1.435 километри, од Ајдахо во северозападниот дел на САД, па се’ до Лос Анџелес, на југот од земјата.

Romanian-City-Gives-Free-Bus-Rides-To-People-Who-Read-Books- (1)

Бесплатен автобуски превоз за патниците кои читаат

Со цел да го поттикне читањето на книги во сопствениот град, Романецот Виктор Мирон дошол до една необична но генијална идеја која ја предложил и на нивниот градоначалник, Емил Бок.