????????????

Откриени нови џуџести галаксии на Млечниот пат

Астрофизичарите откриле осум најверојатни џуџести галаксии, кои се сателити на нашиот Млечен пат, според статијата објавена на порталот Fermilab.

electric-car-charge-road-highways-england-1

Британија ќе го тестира полнењето на електрични возила од подлогата на патот

Концептот за полнење на електрични возила од подлогата е развиен од страна на универзитетот Стенфорд, а во моментов се користи за напојување на автобуси во Кореја.