e7c5beafdf0fce97d7c9868e203105cc

Фото на денот: Баган

Баган е древен град кој се наоѓа во регионот на Бурма (Мјанмар). Од 9-ти до 13-тиот век, градот бил главен град на Кралството Паган, првото царство кое ги обединило регионите што подоцна ќе претставуваат модерен Мјанмар. Continue reading