cover7-1000x500

Неверојатни портрети од прецизно исечена хартија

Со помош на ножички, скалпел и големи листови хартија корејскиот уметник Јо Хјун со сечење на прецизни дупчиња успеа да направи портрети на филмски ѕвезди, светски лидери и познати музичари.

pooleassociates1

Неверојатен подводен ресторан кој нуди незаборавно искуство

Погледот на рестораните претставува клучен магнет за посетителите. А ретко кој ресторан може да се натпреварува со неверојатниот поглед кој го нуди ресторанот „Subsix“

345060-1000x500

Себастиао Салгадо: Најдобрите дела на познатиот фотограф

Во кариерата долга 40 години, бразилскиот фотограф Себастиао Салгадо работеше на повеќе континенти од Јужна Америка, Африка и источна Европа, тивко документирајќи ги животите на луѓето кои ги среќава.