africa-girl-sister_90886_990x742

Фото на денот: Сестринска грижа

[vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″ src=”http://block.com.mk/wp-content/uploads/2015/07/africa-girl-sister_90886_990x742.jpg”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_image image_width=”800″ image_height=”600″ crop=”true” lightbox=”true” frame_style=”border_shadow” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″][/vc_column][/vc_row]

CyLI8b3

Според „Инсајдер манки“ ова се седумте најдобри места за посета во Македонија

„Со Македонија владееле Римјаните, Грците, Византијците и Османлиите, според тоа треба да очекувате многу различна култура. Земјата ја доби независноста во 1991 по мирен пат.

shaolin-part-1-banner-big (1)

10 совети на монасите од Шаолин: Како да останете засекогаш млади?

Познати како мудри, физички подготвени за секаков предизвик и врвни во сè што прават, монасите од Шаолин имаат совети за тоа како да останете вечно млади.

410

Ангкор Ват – древен храм кој плени со својата мистичност

Камбоџа е прекрасна држава во Југоисточна Азија, дом на магичниот храм наречен Ангкор Ват. Изградбата ја започнал кралот Сурјаварман II кој владеел од 1113 до околу 1150.

tree-church-nature-installation-barry-cox-new-zealand-12

Четири години одгледувал дрвја во облик на црква

Во дворот на Брајан Кокс, жител на Нов Зеланд, се наоѓа фасцинантна црква направена само од дрвја, кои самиот сопственик ги одгледувал околу четири години.