e9b83f052f79d4e65d2fdceae3a0fcf0_970x

Фото на денот: Ѕвезди во очите

Ана Фишер – првата мајка која отпатува во вселената. Легендарната фотографија се најде на насловната страница на магазинот „Life“, во 1985 година. Continue reading

cleanremoval

Како правилно да отстраните крлеж од телото?

Отстранувањето на крлежот од телото значително помага во превенција на разни заболувања кои се пренесуваат преку убод на крлеж, особено ако тоа се направи во првите 24 часа по убодот.

picmonkey-collage56-1000x500-1000x500

Венчаници за неконвенционални невести

Ако сликите од бели пувкасти кринолини во вас будат само неудобност тогаш овие неконвенционални венчаници се вистинскиот избор за вас!

Beautiful-gardens-in-Japan-9

Најубавата градина во Јапонија

Музејот за уметност „Адачи“, кој се наоѓа во јужниот дел на предградието Тотори, беше пронајдено во 1980 година од страна на Адачи Зенков, кој за овој проект комбинирал две различни Continue reading

PicMonkey Collage

10 најлегендарни изјави и интервјуа на познатите од Македонија

Македонската естрада можеби не е претерано активна и многубројна, меѓутоа, домашната публика памети неколку легендарни интервјуа на познатите чии изјави вреди да бидат запишани во иторијата.

mon chay 5

Ориз со зеленчук – рецепт за рижото

Ако ви треба јадење кое брзо се приготвува, кое е исклучително здраво и хранливо, може да послужи како самостоен оброк, но и како прилог на главното јадење тогаш треба да Continue reading