picmonkey-collage5-1000x500-1000x500

Кутии од кибритчиња кои чуваат добро расположение

Заборавете на тажната приказна за девојчето со кибритчињата бидејќи овие кутии не нудат краткотрајна среќа и лажна надеж, тие успеваат да ви го подобрат расположението во секој момент.

3695-940x626

Зошто вените се сини, ако крвта ни е црвена?

Постојат илјадници прашања чии одговори отсекогаш ни изгледале толку далечно и комплицирано за да ги сфатиме.

ff_966

Слободата на говор и „независните“ медиуми во Македонија

Не е воопшто чудно што македонскиот народ после немилите настани од изминатите два дена се уште е обиколен со прашалници. Илјадници телевизии, портали и весници, а ниту еден – медиум.