afghani-skater-girls-2-1000x500

Фото-серија: девојчињата од Афганистан и нивните скејтборди

Австралискиот скејтер Оливер Перкович во 2007 година ја основаше невладината организација „Skateistan“ – проект кој ги поврзува младите во Авганистан и образованието преку скејтбординг.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????

Кападокија – мистична глинена бајка

Прекрасната глинена долина сместена во срцето на Мала Азија, Кападокија, некогаш претставувала дом на повеќе активни вулкани.

StarWars

Создавањето на „Star Wars“ во генијален документарец од 1977 г.

Доколку сте љубител на „Star Wars“ филмовите, овој документарец од 1977 година со сигурност ќе ви се допадне.