tumblr_nidp3hd7eN1s9ze70o1_1280

Фото на денот: „Поздрав на Тито“ – Скопје, 1954 година

Поглед кон центарот на Скопје во мај 1954 година. Фотографијата е дело на американскиот антрополог Џоел Мартин Халперн.  Continue reading

OrangeCarrotJuice1

Домашен пијалок кој ги спречува пролетните алергии

Пролетните алергии се честа и непријатна појава, и ретко можат да се излекуваат на природен начин, но сепак е можно нивно спречување.

PicMonkey Collagdgdsge

15 луѓе кои комплетно престанале да се грижат за се

Понекогаш работите знаат навистина да ви дојдат преку глава толку многу, што едноставно доаѓате до онаа точка кога престанувате да се грижите.

dia-de-los-muertos-day-of-dead-makeup-photography-las-muertas-tim-tadder-6-1000x500

Las Muertas: Смртоносни убавици позираат во шарена посвета за Денот на мртвите

Mictecacíhuatl е божица на подземјето во ацтешката митологија која била жртвувана веднаш по нејзиното раѓање.