Everyday-Objects-Optical-Illusions8

12 оптички илузии со секојдневни предмети

Креативниот директор Уди бен Симон од Тел Авив ги пренаменува предметите од секојдневието и им дава нова употреба, играјќи си со на нашата перцепција на хумористичен начин.

IRaME1e (1)

Неверојатен спој на музиката и науката

Електронскиот музичар Најџел Стенфорд бил инспириран од киматиката (проучување на видливите вибрации на звукот) па решил да употреби вистински експерименти во неговиот музички спот за песната „Cymatic“.

Showing-IKEA-print-to-Art-experts

Тест: Експерти за уметност коментираа слика од ИКЕА

Онлајн телевизијата „Life Hunters“, направи еден навистина интересен проект во кој ги стави на тест експертите за уметност.

8-alternativnyih-sposobov-reklamyi-na-Facebook.

Наскоро размена на пари преку Фејсбук

Најголемата социјална мрежа во светот наскоро ќе се појави со нова опција во вашата апликација FB Messenger, а тоа е испраќање на пари.

Juan-Pablo-de-Miguel3-980x567

Цветните улици на Ивор – најубавото село во Франција

Удобно сместено меѓу Рона-Алпите и Женевското Езеро, селцето Ивор често се нарекува и најубавото село во Франција.

unnamed (4)

Промоција на „За жените кои немаат куќа и три обични дена“

Во понеделник, 23. март, Галерија МКЦ со почеток во 20:00 часот ја промовираме „За жените кои немаат куќа и три обични дена“, новата поетска збирка на Сеида Бегановиќ.