11024205_1139129316112789_4274579448351274040_n

Фото на денот: Св. Наум, Охрид, 1863 година

Оваа прекрасна стара фотографија претставува вистински времеплов кој води на Охридското Езеро во далечната 1863 година. На ова место денес, веднаш во непосредна близина на црквата Св. Наум, се наоѓа воениот камп. Авторот на оваа композиција е непознат. Continue reading

st-patricks-dublin--a

Честит празник, Ирска!

Денеска е Свети Патрик, најголемиот ирски празник, надалеку прочуен и проширен ни светот. Сите сме слушнале за него, но малку сме запознаени со деталите за него.

luksuz-moda-fashion-trend-kolekcija-zuhair-murad-99

Нова кампања на Зуахир Мурад за пролет/лето 2015

Зуахир Мурад, светски познатиот дизајнер кој создава облека која е олицетворение на гламурот ја претстави својата нова кампања за пролет/лето 2015 година.

Untitled-1

Сте го виделе ли овој накит креиран од архитектите во 1980-та?

Се започнало во 1980-та година, кога италијанскиот дизајнер Клето Мунари ги соединил тогаш најпознатите светски архитекти во една заедничка мисија.

Zayed-Crystal-Spark-pyamid-skyscraper-egypt-537x387

Ново архитектонско чудо во Египет

По повеќе од 4000 години од изградбата на пирамидите во Гиза, Египет повторно планира изградба на монументална структура од тој тип.

Shylight-Rijks-8

Спектакуларни лустери кои расцутуваат

Постојат бројни видови на цвеќиња кои расцутуваат и повторно се затвораат како резултат на сончевата енергија.

hang-son-doong-cave-vietnam1

Со дрон во длабочините на најголемата пештера во светот

Фотографот Рајан Дебудт на сервисот „Vimeo“ објави видео на кое е претставена најголемата пештера на светот Сон Доонг.

1526554_1398606293724751_1207509521_n

25 причини за да се заљубите во Катарина Ивановска

Македонија има неколку работи со кои може да се гордее, а Катарина Ивановска е дефинитивно една од нив.