OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Започнуваат археолошките истражувања на локалитетот Костоперска карпа

Националната установа Музеј-Куманово започнува со археолошките истражувања на локалитетот Костоперска карпа.

grand-canyon-dawn-light_88859_990x742

Фото на денот: Првиот зрак

Оваа магична фотографија е дело на авторот Дејвид Стокер, а на истата е прикажан Големиот Кањон во Аризона за време на првите утрински мигови. Иако претходната ноќ била проследена со невреме, тој сепак успеал да го улови овој прекрасен момент Continue reading

Want-An-Energy-Boost-For-Your-Workouts-Try-Raisins

Победете го заморот со оваа домашно приготвена енергетска бомба

Сите ние имаме денови кога немаме енергија и не можеме да се концентрираме на работата или учењето и повеќе би сакале да го минеме денот во кревет.

super-hydrophobic-wall-coating-public-urination-st-pauli-hamburg-1

„Не мочајте, ќе ви вратиме!“

Жителите на Ст. Паули, најфрекфентниот дел на германскиот град Хамбург, секојдневно мака мачат со големиот број на пијани туристи и луѓе кои излегле да се забавуваат.