38M6HIl

Спектакуларна ледена уметност на врвот на планината Јаворник

По долгиот период на силни ветрови, снег и мраз, фотографот Марко Корошец решил да се искачи на врвот на планината Јаворник, која е дел од планински венец во источна Словенија, а Continue reading

harbin-ice-festiva_2781691k

13 фотографии од прекрасните скулптури на фестивалот на снегот и мразот во Кина

Секоја година, во северниот град Харбин, Кина, се собираат толпи луѓе за да ги видат прекрасните снежни скулптури на меѓународниот фестивал на снегот и мразот.

giant_pac_man

„Pac-Man“ лавиринт во природна големина

Американскиот производител на пиво Бад Лајт изгради „Pac-Мan“ лавиринт во природна големина за својата реклама на годинашниот Супер Боул.