20 причини зошто да ја посетите древната Индија

deposition-in-india

Индија, земја во која цивилизациите и историјата се испреплетуваат, место на  огромен контраст меѓу богатството и бедата, прекрасна земја со интересна традиција, е навистина мистериозно место кое привлекува туристи од целиот свет.

Погледнете ги овие прекрасни и уникатни фотографии од Индија:

1. Хава Махал, палатата на ветровите, Џаипур

2. Уметнички изрезбани храмови околу езерото Гадисар, едно од најважните туристички атракции во Северна Индија.

3. Таџ Махал, архитектонскиот скапоцен камен во Индија е едно од седумте светски чуда.

4. Црвената тврдина Агра, дел од светското наследство на УНЕСКО е една од најголемите туристички атракции и се наоѓа на само 2км од Таџ Махал.

5. Прекрасни детали на хиндуистичкиот храм Минакши во јужна Индија.

6. Гробницата на Хумајун, Њу Делхи

7. Прекрасен поглед на Џал Махал (Водената Палата)

8. Прекрасната Килибарна тврдина во близина на градот Џаипур

9. Палолем, Гоа – плажа која мора да се посети.

10. Познатата џамија Џама Масџид во стариот Делхи

11. Тврдина во националниот парк Рантамборе во Раџастан

12. Хампи е една од најпопуларните туристички дестинации во Карнатака. Особено популарна за оние кои се заинтересирани за историјата и културата на Индија.

13. Палатата Фатепур Сикри

14. Познатата кула Кутуб Минар во Њу Делхи

15. Златниот храм Амритсар во Индија не само што е главен верски центар на сикизмот, туку е и симбол на човечко братство и еднаквост.

16. Влезот на познатиот Таџ Махал

17. Панорамски поглед на Таџ Махал

18. Прекрасен храм во Каџурахо

19. Прекрасната Водена палата Раџастан

20. Храмовите Баган

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *