20 култни фотографии од Елизабет Тејлор

2adcdbb6ca862bccff11cdbf3e1998dc

На денешен ден (27 февруари 1932 година) родена е Елизабет Тејлор, култна британско -американска актерка, добитничка на два Оскари за најдобра актерка.

Своевремено, Тејлор била една од најубавите филмски актерки, која до ден денес се памети како стилска икона. Нејзиниот најпрепознатлив белег, очите, се опишувале како виолетови, при што, оваа аномалија претставувала нејзин “заштитен знак”. Иако фотографиите не ја поддржуваат оваа теорија, се сметало дека нејзините очи се врамени во двократна лента од трепки.

Позната по своите актерски способности и иконска убавина, како и по нејзиниот екстравагантен животен стил, исполнет со долга низа бракови и разводи (дури осум), Тејлор се смета за една од најголемите актерки во Златната филмска ера, како и една од филмските ѕвезди кои можат да се пофалат со титулата “поголеми од животот”.

3ca4f7b5c67c7bf6fb3504789164665b 6cd537ced448ea9c87fb773dbd446a1c 8de08d5c5235beb648da14a9a9946123 8e79eea879cb67eed8db5b2e4fc1c986 75c6911bd5f967653aa308a2f9308989 375d0e5d451688938639fa353e2db809 800a4b78f1289398a0cc2508f0a75583 4075ec789ca08e5091e99e56634805bc 67909a47fb30c64540fff124fb495d61 182894dfac3a37a8796d460e8552ba49 a22a85c3e66bb214224cdb7adcb33eda ab7b86936476500959b86587f92a1f142adcdbb6ca862bccff11cdbf3e1998dc b6fdd057bcc866ab965ed668514b8a81 ca9c53f2619f16e611109612c1a3d45c d05eb9109667b9357b29facdc3383cd3 e3f1f2f14f95628a90edcf36a50992f9 f13994ade1229affbd68dc711a3f1b08 fd115fd4a0fffbf18e03b73df23f491d tumblr_m67grrw8K71qmqh32o1_500

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *