14 неверојатни фотографии кои ќе ви ја разгорат желбата за патување

benjaminheath-places-wcth041

Фотографот Бенјамин Хит се занимава со фотографирање на местата кои ги посетува, а кои со сигурност ќе ви ја разгорат желбата за патување. Следните 14 фотографии ве носат на различни места низ целиот свет и секоја слика ќе ве поттикне да си ги спакувате куферите и да си заминете…
Овој фотограф од Лос Анџелес порано бил адвокат, но одлучил да го промени својот живот раскажувајќи прекрасни приказни со својот фото-апарат. Во неговата серија наречена „Places“, тој нè води низ целиот свет со совршена светлина и единствени перспективи…

benjaminheath-places-wcth071

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *