13 метри квадратни претворени во урбан апартман

13sqm-minimal-living-space-hanczar-1

Насловот звучи необичен и неверојатен, меѓутоа, галеријата подолу сведочи за неговата вистинитост. Станува збор за креацијата на полскиот дизајнер Симон Ханчар, кој успеал од ова мало место да направи модерен и функционален простор за живеење.

Микро-апартманот се наоѓа во Вроцлав, и составен е од кујна, дневна соба, спална и бања. Ханчар порано го користел овој мал простор како место за живеење, но решил дека сака да го преуреди со цел да се чувствува како дома.

Ќе се согласите дека со оглед на малата квадратура, ова катче изгледа навистина удобно.

13sqm-minimal-living-space-hanczar-1

13sqm-by-Hanczar-Studio_dezeen_468_9

13sqm-by-Hanczar-Studio_dezeen_468_7

13sqm-by-Hanczar-Studio_dezeen_468_2

13sqm-by-Hanczar-Studio_dezeen_468_1

13sqm-minimal-living-space-hanczar-4-853x700

13sqm-minimal-living-space-hanczar-5-1050x700

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *