10 волшебни места недопрени од човекот

Тепуи, Венецуела

Постојат малку места на Земјата каде човекот се уште не стапнал, и кои се целосно во сопственост на дивите животни. Многу од нив се наоѓаат на непроодни места, или бараат посебни вештини за да успеете да стигнете до нив. И сепак, ваквите локации за кои малкумина знаат, и се најчесто снимени од небото, изгледаат магично и пленат со својата убавина.

Амазонските прашуми

Амазонските прашуми

Водопадите Хонокохау, Мауи

Водопадите Хонокохау, Мауи

Водопадите Хонокохау, Мауи

Водопадите Хонокохау, Мауи

Далол, Етиопија

Далол, Етиопија

Далол, Етиопија

Далол, Етиопија

Камен остров, Палау

Камен остров, Палау

Камен остров, Палау

Камен остров, Палау

Камената шума, Мадагаскар

Камената шума, Мадагаскар

Островите Кергуелен

Островите Кергуелен

Островите Кергуелен

Островите Кергуелен

Палмира Атол

Палмира Атол

Палмира Атол

Палмира Атол

Планината Гангкар Пуенсум, Бутан

Планината Гангкар Пуенсум, Бутан

Тепуи, Венецуела

Тепуи, Венецуела

Тепуи, Венецуела

Тепуи, Венецуела

Шумско езеро, Русија

Шумско езеро, Русија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *