10 величенствени фотографии од лавот Сесил – вистинскиот крал на животните

Cecil_the_Lion_King-wcth10

Веројатно ја слушнавте тажната приказна за легендарниот Кралот Лав Сесил, најголемата атракција во Националниот парк Хванге во Зимбабве, кој беше убиен овој месец поради незаконското ловење. За жал ова е профитабилен бизнис кој резултира со убиството на многу прекрасни животни.

Веб-страницата „500px“ му изрази почест на Сесил создавајќи фото-компилација од ова прекрасно животно. Сесил имаше 13 години и беше вистински крал на животните, како што ќе видите и на самите фотографии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *