10 најубави градови во пролет

Top-10-Blossoming-Chidorigafuchi-Photo-by-Shane-Hayes-740x491

За многумина, пролетта претставува најубаво годишно време, и тоа со причина. Во овие денови природата се буди, па свежо расцутените дрвја, блескаво зелената трева, и мрморот на птиците, претставуваат вистинско задоволство да се помине денот шетајќи. Во листата подолу ви претставуваме 10 дестинации кои изгледаат најубаво во пролет, и треба да имате на ум да ги посетите што е можно поскоро.

10. Амстердам, Холандија

Top 10 Blossoming-Amsterdam-Photo by Invivo Oz

Top 10 Blossoming-Amsterdam-Photo by Amsterdamian

Top 10 Blossoming-Amsterdam-Photo by Amsterdamian2

Top 10 Blossoming-Amsterdam-Photo by Amsterdamian3

9. Вилнус, Литванија

Top 10 Blossoming-Vilnius

Top 10 Blossoming-Vilnius2

Top 10 Blossoming-Vilnius-Photo by Tomas Vinickis

8. Лондон, Англија

Top 10 Blossoming-London-Photo by NewsCn

Top 10 Blossoming-London

Top 10 Blossoming-London2

Top 10 Blossoming-London-Photo by thewanderblogger

7. Стокхолм, Шведска

Top 10 Blossoming-Sweden-Photo by Hector Melo

Top 10 Blossoming-Sweden2

Top 10 Blossoming-Sweden

6. Патеката Џакарандас, Преторија, Јужна Африка

Top 10 Blossoming-Pretoria3

Top 10 Blossoming-Pretoria2

Top 10 Blossoming-Pretoria

5.Ванкувер, Канада

Top 10 Blossoming-Vancouver

Top 10 Blossoming-Vancouver3

Top 10 Blossoming-Vancouver2

Top 10 Blossoming-Vancouver4

4. Њујорк, САД

Top 10 Blossoming-NYC-Photo by missbuttercup

Top 10 Blossoming-NYC-Photo by Michael Jurick

Top 10 Blossoming-NYC-Photo by Vivienne Gucwa

3. Вистерија тунелот, Китаушу, Јапонија

Top 10 Blossoming-Wisteria3

Top 10 Blossoming-Wisteria2

Top 10 Blossoming-Wisteria4

Top 10 Blossoming-Wisteria

2. Чангвон, Јужна Кореја

Top 10 Blossoming-Korea2

Top 10 Blossoming-Korea

Top 10 Blossoming-Korea-Photo by Aaron Choi

1. Паркот Чидоригафучи, Токио, Јапонија

Top 10 Blossoming-Chidorigafuchi-Photo by Shane Hayes

Top 10 Blossoming-Chidorigafuchi

Top 10 Blossoming-Chidorigafuchi2

Top 10 Blossoming-Chidorigafuchi-Photo by Chris Gullett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *