Хипнотизирачки оризови полиња кои личат на искршено стакло

longsheng_terraced_rice_fields__guangxi_province__china

Оризот е основна храна на повеќе од половина жители во светот и има клучно значење во напорите да се спречи гладот во светот, но тоа е само дел од она што го прави прекрасно растение. Поплавените оризови полиња што се протегаат низ Далечниот Исток и другите области во кои се одгледува се неверојатно убави која истовремено му дава структура и се вклопува со природниот пејзаж.

Всушност оризот не мора да се поплавува, но бидејќи бара многу вода поплавувањето помага да се спречи растењето на плевел и нападите од штетници.

Често овие прекрасни оризови полиња се инспирација за многу фотографи. Погледнете и зошто:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *