Отворена архива за интимно културно наследство: Skopje Wanders

1515530_553470688136731_548619820_n

Кога последен пат зборувавте со Скопје?

Во првото поглавје на отворената архива ќе се фокусираат на: постари фотографии направени во Скопје, кои Вас ви се драги, се лично ваши или се дел од вашата семејна митологија, се црно-бели (или направете ги да бидат), на кои се прикажани (подзаборавени) места и активности од Скопје.

Во продолжение, погледнете ги фотографиите на Леа Линин, пасионарана локална талкачка. Бидете си сами куратори на своето талкање со тоа што ќе ја разгледате галеријата за талкање.

12519130_235797500084928_544823598_n

1515530_553470688136731_548619820_n

12345798_1746941165535911_612174715_n

Вашите фотографски прилози и прашања (доколку имате) испраќајте ги на skopjewanders@gmail.com!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *