Авантурите на една палава Јапонка

PicMonkey-1000x500

Таа има само 4 години и живее сосема обичен живот на палаво девојче од село, но сепак благодарение на будното око на фотографот Котори Кавашиме ова преслатко девојче стана толку популарно, дотолку што за неа е објавена книга. Јапонскиот фотограф пронајде инспирација во малата Мираи Чан, а бидејќи таа е ќерка на негов пријател, тие се договориле да направат книга со нејзини фотографии која доби награда веднаш по нејзиното објавување и стана многу популарна дури и во Париз.

Да се биде возрасен има свои предности и убавини, но да се има 4 години, да се живее на село и да се биде слободен и безгрижен е навистина прекрасно. За малата Мираи Чан очигледно позирањето пред камера и е особено забавна активност. Дури и кога изгледа дека не сака да ја фотографираат, кога се лути и мурти, оваа мала принцеза е навистина неодолива.

1

5

6

7

8

9

10

12

13

14

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *